Andersgeboren.nl
Over mij

Ik ben Arnold van der Meulen.
Ik heb een autisme verwante stoornis. (Wat is Autisme (home))

Over mijn leven en diagnose

School
In de peuter en kleutertijd hebben ze bij mij niet ontdekt dat ik anders was dan anderen.
Op de basisschool werd ik veel gepest en mishandeld. (geschopt en geslagen)
Volgens de leraren lag het aan mij want ik lokte het zelf uit. Ik was wanhopig want ik wist niet wat ik verkeerd deed. Ook thuis ging het vaak mis en ik wist niet wat ik verkeerd deed.
Maar het lag natuurlijk niet alleen aan mij, of zelfs soms helemaal niet.
Op de school was een extreme achterstand met taal en rekenen bij 2 groepen.
Ik had pech want ik zat ook bij éen groep. Ik had problemen bij begrijpend lezen.
Omdat de school daar geen extra steun en aandacht voor mij wilde geven ben ik naar een andere school gegaan aan het einde van het schooljaar van groep 6-7. Die school had een voorsprong op alles. Ik kreeg extra begeleiding en werd geholpen bij dingen waar ik veel moeite mee had.
Isi test, Cito toets en Examens
Op de school waar ik vandaan kwam werd een isitest gedaan en op de andere school een cito toets. Daarom heb ik extern een isitest gedaan met veel symbolen en psychologische testen.
VMBO Theoretische Leerweg kon ik doen. Maar omdat ik van jongs af aan autotechniek wilde gaan doen besloten we voor een school dichtbij en ging ik VMBO-kader beroeps doen.
Het 1e en 2e jaar haalde ik veel hoge cijfers en het 3e en 4e jaar leerde ik minder en had ik daar weinig zin in. Voor mijn examen speelde ik het liefst Grand Theft Auto en leerde ik niet. Voor het vak Natuur-Scheikunde waar ik veel moeite mee had heb ik wel geleerd en dat bleek ook wel te zien in mijn einduitslag met een 8. De rest is allemaal laag want ik had het toch niet geleerd. Zo heb ik geleerd dat het toch verstandig is om van te voren iets goed door te nemen. Natuurlijk ben ik alsnog geslaagd voor het examen en ben ik autotechniek gaan doen. Autotechniek bleek toch niet zo leuk te zijn en ben ik daarna applicatieontwikkelaar gaan doen. Applicatieontwikkelaar bleek ook niet zo leuk te zijn en daarom doe ik nu medewerker beheer ICT voor een diploma zodat ik hierna weer iets anders ga doen.
Thuis
Ik kan er vaak niet tegen als anderen met mij bemoeien terwijl ze er niks van af weten, mij dingen laten doen zonder dat ze er iets van af weten of als ze niet naar mij willen luisteren. Volgens mijn moeder zie ik veel dingen zwart-wit maar ik ben niet kleurenblind. Ik wil altijd andere mensen helpen want ik wil niet boos zijn, ik wil altijd vrolijk en gelukkig zijn.
Vrienden
Ik heb tot mijn 18e drie vrienden gehad. Twee daarvan ben ik kwijtgeraakt omdat ze mijn voorgeschoten geld van de vakantie niet terugbetaald hebben. De andere heb ik ruzie meegehad omdat we tijdens een film kijken bij mij thuis niet aan de regels werd gehouden. Het is niet de bedoeling dat wanneer de film onderbroken word, omdat mijn broer naar beneden kwam, dat de rest mag bepalen dat de film verder gaat.
Diagnose
Als eerste hebben ze mij gediagnostiseerd op ADD
Omdat mijn denkpatroon ook heel erg anders is en afwijkt ben ik ergens anders nog een lange periode bij een psycholoog geweest en ben ik gediagnostiseerd en heb ik de diagnose
syndroom van asperger gekregen. Tijdens het maken van deze site ben ik erachter gekomen dat het veel lijkt op McDD wat ik heb. Daar word nog naar onderzocht of ik dat daadwerkleijk heb.
Mijn autismeMijn persoonlijke website
Mijn persoonlijke website is http://www.arnoldvdm.nl
Op school en ergens anders praat ik er liever niet over dat ik autisme heb.
Deze site (andersgeboren.nl) vind ik een handig middel om het aan iemand te vertellen.
Als mensen weten dat ik autisme heb en ze weten niks van autisme af word ik paranoia en denk ik dat die mensen mij gek vinden.
Maar dat ben ik natuurlijk niet want ik ben gewoon andersgeboren. Ik heb niet het syndroom van down en ik ben geen mongool.